Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2013 | 35960 vizualizari

 

Am vazut la Dia si tare mult mi-a placut, asa ca am facut si eu, dar cu ce am avut in casa.
Cum de la un timp nu-mi lipseste dovlecelul, ca s-au facut multi la tara, m-am gandit ca ar fi buna combinatia vinete - dovlecel si nu m-am inselat.
Multumesc, Dia, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii:

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

A iesit o bunatate!

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se poate pisa si se vor unge feliile de vinete cu el

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Corinuta 1

25.08.2013, 14:59

Tare-mi plac vinetele la cuptor, iar combinatia asta este excelenta

LUK 1

25.08.2013, 16:21

mm ce bine arata!

-Licurici- 1

06.07.2015, 08:24

ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco