Evantai de vinete cu rosii la cuptor

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2016 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete (puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.)
  • -7 rosii
  • -100 gr mozzarella
  • -100 ml suc de rosii sau: -2 rosii - 2 frunzulte de busuioc, un varf de sare
  • - 3-4 catei de usturoi ( optional)
  • - patrunjel verde pentru servit (optional)
  • -sare si piper
  • - oregano/busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu rosii la cuptor:

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii. Intre fiecare felie de vanata (vedeti poza), se stropeste cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min.

Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt.

Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos.

Inainte de servire se pune verdeata tocata marunt.

 

COMENTARII (7)

Rux

Rux 1

05.08.2016, 20:04

Exceptionala reteta! Arata tare bun evantaiul tau!

luminita20_2006

luminita20_2006 1

19.08.2016, 13:19

Multumesc

Renataedina

Renataedina 1

29.08.2016, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!