Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Oct 2016 | 20026 vizualizari

 

Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.
Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • un plic cu praf de copt
  • optional: esente
  • pentru umplut: crema de ciocolata (sau dulceata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.

Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.

Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.

Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.

Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).

Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.

Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

13.10.2016, 22:15

ce frumos ca dai nastere unor amintiri frumoase pentru minunile tale!

Dya Daniela Andrei 1

14.10.2016, 14:30

Multumim! Va pupam cu drag!

miki_a 1

16.10.2016, 11:13

Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute