Faguri cu finetti

de LadyCrs in Prajituri, 17 Aug 2012 | 9167 vizualizari

 

Forma am imprumutat-o...pentru ca a noastra e la gunoi de multi ani...si imi aduc aminte ca eu sunt cea care i-a zis mamei cand eram mai mica "ce mai tii formele astea...nu vezi ca sunt vechi si vai de ele?" ma refer la forma de faguri si cea de nuci....Cine se gandea ca o sa ajung sa plang dupa ele in ziua de azi? :))) Dar important e ca am gasit una dupa lungi cautari.
Sa nu mai zic...ca reteta care o gasisem initial pe internet m-a enervat la culme si era sa renunt la a le mai face...pana am pus eu dupa cap ingredientele si au iesit! ( initial am stricat vreo 6 faguri pana sa iasa cum trebuie)

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri de ulei
  • zahar vanilat
  • jumatate de plic de amoniac
  • cam 14-15 linguri de faina
  • finetti sau gem pentru umplutura ( nu am avut ce imi trebuie pentru o crema)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu finetti:

Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste.  Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase.

Incingem forma pe care am uns-o cu putin ulei (nu este nevoie sa ungem de fiecare data cu ulei, la mine nu s-au mai lipit dupa ce am nimerit compozitia). Punem aluat de marimea unei nuci ( in forma mea cate doua nuci odata au incaput)...si lasam cateva secunde pe o parte, cateva pe cealalta.

La final lipim cate doua intre ele cu finetti...sau orice alta umplutura doriti.

 

RETETA IN IMAGINI

Faguri cu finetti-0
Faguri cu finetti-1
Faguri cu finetti-2
Faguri cu finetti-3
Faguri cu finetti-4
Faguri cu finetti-5
Faguri cu finetti-6
Faguri cu finetti-7
Faguri cu finetti-8
Faguri cu finetti-9
Faguri cu finetti-10
Faguri cu finetti-11
Faguri cu finetti-12

COMENTARII (21)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:50

laura_n

laura_n 1

20.08.2012, 14:12

salivez incontrolabil! ce nu as da si eu pentru un fagurel, 2...3...44

jolygina

jolygina 1

20.08.2012, 21:48

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!