Fajitas cu pui

de Miha in Pui, 5 Oct 2009 | 9783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • boabe de porumb
  • sare si piper
  • boia de ardei si rozmarin
  • 4 foi de tortilla
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu pui:

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar  in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare.  Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Miha 1

14.10.2009, 19:21

Ionix, nu ma invidia. Treci la treaba!

ionix 1

15.10.2009, 14:00

asa-mi zice toata lumea

mijadou 1

04.11.2010, 22:09

Ideea ta e buna dar nu are nimic cu Mexicul. Nu stiu de unde te-ai documentat, probabil de la vreo sursa "pirat" bucuresteana. Vanata nu exista in nici o mancare mexicana, porumbul galben nici atat , ardeiul gras foarte rar. Maslinele negre nici nu le cunosc. Fajitas inseamna fasii, nu pui, pot fi fajitas de vita, de porc, de pui, etc. Dar mexicanii nu pun niciodata in tacos legume CI NUMAI CARNEA SI SOSUL(uneori branza). Eu nu am vazut sosul (salsa) de ardei iute. . Ce ai facut tu e o mancare buna, se vede gustoasa dar nu e din Mexic. Asta deruteaza persoanele care cauta retete originale si degenereaza gastronomia mexicana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nuggets de pui