Falafel

de Bucatardinpasiune in Mancaruri de post, 16 Feb 2013 | 3909 vizualizari

 

Delicios in zilele de post si nu numai! Mie imi place atat de mult incat as manca aceste chiftelute de naut cu mare pofta oricand!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. naut,
  • 1 ceapa rosie medie,
  • 3-4 catei de usturoi,
  •  1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita coriandru (eu am avut boabe si le-am strivit in mojar)
  • 1 lingurita boia iute,
  • 1 lingurita turmeric sau curcuma (multumesc nasa, te astept cu noi condimente din Franta :-) ),
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 1/2 cana faina,
  • 250 ml. ulei de masline,
  • sare dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete.

Am adaugat peste el ceapa si patrunjelul tocate cat mai marunt, usturoiul pisat si toate condimentele: coriandru, boia, turmeric, nucsoara si sare.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am format mici chiftelute unele mai plate, altele mai rotunde pe care le-am trecut prin faina.

Apoi am incins bine uleiul si am rumenit chiftelutele bine pe ambele parti.Cand s-au bronzat suficient le-am scos pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Au fost delicioase servite in lipie, cu felii de rosie, salata verde si ardei iute.

Enjoy!

 

 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Falafel 204753
retete culinare - Falafel 204754
retete culinare - Falafel 204755
retete culinare - Falafel 204756
retete culinare - Falafel 204757
retete culinare - Falafel 204758

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

09.06.2013, 09:54

Azi cumpar naut si zilele viitoare fac si eu!

Bucatardinpasiune 1

09.06.2013, 11:32

Spor la treaba, Patricia! O sa fii incantata de rezultat!

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 13:28

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D