Falafel

de Lia_ in Mancaruri de post, 30 Mar 2014 | 6601 vizualizari

 

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le prajesc fara probleme, nu s-a descompus nici macar una. Se mananca in lipie, cu salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus. Mai nou se mananca si cu maioneza. Reteta am preluat-o de pe site-ul e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut
  • 3 felii franzela (fara coaja)
  • 1.5 lingura rasa faina
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1.5 lingurita rasa coriandru boabe macinat
  • 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
  • 2/3 lingurita piper
  • 2/3 lingurita turmenic (sau 2/3 lingurita boia dulce)
  • chilli (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura seminte susan (optional)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi.

2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul.

3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Adauga restul condimentelor si mixezi iar pana se vede pe fundul vasului robottului ca devine pastoasa compozitia.

4. Dai compozitia la frigider pentru 1 ora.

5. Incingi bine uleiul intr-un vas mic (folosesc o craticioara de 15cm diametru), scopul este sa prehgatesti o baie de ulei cu nivel mai inalt decat grosimea chiftelei.

6. Iei cu lingura din compozitie si cu podul palmei presezi bine. "Liftezi" chifteaua in mana si presezi marginile ascutite, obtii o forma ca de ou aplatizat un pic.

7. Dai focul la minim (pe ochiul cel mai mic) si pui chiftele cate incap dar sa nu fie foarte inghesuite (intrau cam 5). Le urmaresti cand devin aurii, de la bicarbonat se inchid la culoare dar e ok, ajuta mult bicarbonatul.

Daca sunt cuprinse bine de ulei, se rotesc singure, nu este nevoie sa le intorci. Daca se lipesc, le intorci dupa ce s-au prajit pe o parte dar nu au voie sa se lipeasca, mie nu mi s-a intamplat.

Sa va fie de folos!  

 

TIPS-URI

1

Mie imi place sa adaug sandwich-ului muguri de pin sau miezuri de nuca fripte in tigaie intr-un strop de ulei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Falafel 307534
retete culinare - Falafel 307535
retete culinare - Falafel 307536
retete culinare - Falafel 307537
retete culinare - Falafel 307538

COMENTARII (20)

Corinuta 1

01.04.2014, 12:56

Abia astept sa le incerc Lia! O intrebare: nautul nu este fiert?

Toamna07 1

01.04.2014, 13:42

Delicios preparat .

laura_n 1

01.04.2014, 16:21

m-ai dat pe spate, mai ales ca ai pomenit de muraturi )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S