Falafel cu sos picant de roșii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 5 căței de usturoi,
  • o legătură de pătrunjel,
  • o legătură de coriandru,
  • 1 ardei mic iute,
  • 2 linguri făină,
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru,
  • sare,piper,
  • 1/2 litru ulei.

Sos:

  • 2 roșii,
  • 2 cătei de usturoi,
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos picant de roșii:

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate. Se pun la scurs. Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) toate ingredientele, mai puțin uleiul și amestecăm până obținem o pastă fină.  Cu mâna umedă formăm biluțe pe care le punem pe un platou. Ar trebui să iasă în jur de 25-30 biluțe, mai mult sau mai puțin în funcție de dimensiuni. Încălzim uleiul într-o crăticioară cu diametrul mai mic să fie ulei mai mult pe înălțime.   Când uleiul este destul de fierbinte, se pun la prăjit pentru aproximativ 2 minute sau până se rumenesc frumos.  Se scot pe un prosop de bucătărie să se elimine surplusul de grăsime.
Acum că bilele falafel sunt gata, să facem rapid și un sos picant pentru ele din 2 roșii, 2 căței de usturoi și un ardei iute. Se pun în blender după care se pun pe foc să dea în clocot. Servim cu lipie.
Poftă bună!

 

COMENTARII (8)

simona72

simona72 1

01.05.2013, 23:37

Imi plac tare mult!!!! Si eu m-am gindit zilele astea la ele ca nu le-am mai facut demult!!!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:57

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 17:46

Sigur voi pregati si eu asa ceva!Sa vad daca gasesc coriandru si seminte de coriandru... Am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24