Falafel cu sos tahini

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2013 | 2736 vizualizari

 

Iubiti nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut inmuiat de cu seara si scurs de apa
  • 2 lingurite chimion sau cumin praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • coaja rasa fin de la o lamaie mica
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 legatura mica de frunze de patrunjel verde sau si mai bun coriandru
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • ulei pentru prajit
  • pentru sos tahini:
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingurita tahini
  • putina zeama de lamaie
  • amestec din menta uscata, sare de mare si piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos tahini:

Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul, patrunjelul verde, condimentele si mixati pana se omogenizeaza  si se obtine o compozitie grunjoasa. Rasturnati compozitia intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper macinat (optional). Formati apoi chiftelute pe care le veti da la rece pentru o jumatate de ora. Dupa care intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele pe fiecare parte.  

Scoateti-le pe hartie absorbanta si consumati-le calde alaturi de sosul tahini.

Pentru sosul tahini amestecati toate ingredientele si puteti adauga 1-2 lingurite de apa calda, daca e necesar, pentru a obtine o consistenta mai subtire.

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

11.01.2013, 20:11

Sim0na 1

12.01.2013, 12:01

iri_iri 1

12.01.2013, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S