Faludeh

de -Miti- in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 3003 vizualizari

 

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez,apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti.
Se poate face chiar mai dulce,dar pentru noi asa a fost perfect.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr  zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • gem sau suc de visine ptr servit
  • fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faludeh:

Preparare Faludeh

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.

Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.

Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici  si se pune in congelator.

Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.

Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.

Se pune Faludeh in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine  si alte ingrediente din lista ptr ornat

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Faludeh 120730
retete culinare - Faludeh 120731
retete culinare - Faludeh 120732

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

dentistutza 1

17.08.2011, 18:40

am sorbit si eu faloodeh...scos cu polonicul dintr-un recipient metalic burtos....rece, parfumat, dulce....o minune! multzam pt. reteta!

-Miti- 1

17.08.2011, 23:45

dentistutza ce mi-a placut partea cu recipientul mie mi se parea ca e un desert foarte complicat,cand colo era un fix pix de-al meu

adry88 1

18.08.2011, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S