Fantezie cu doua creme si visine

de Lavinia in Prajituri, 12 Ian 2014 | 7472 vizualizari

 

O prajiturica absolut minunata..Ciocolata,vanilie,rom ,visine...o nebunie !

 

INGREDIENTE

Foile de pandispan: x 2

  • 3 oua mari (sau 4 mai mici)
  • 6 linguri pline de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura cu varf cacao neagra
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura rom

Crema 1:

  • 2 oua
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 50 g Nesquik
  • 100 g zahar+3 linguri
  • 130 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina

Crema 2:

  • 2 oua
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar+3 linguri
  • 130 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina

Glazura :

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida

Crema 3:

  • 100 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Topping de visine:

  • 150 g visine congelate
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie cu doua creme si visine:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si apa apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare .

Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.

Amesteca faina cu cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace foaia de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)

Procedeaza la fel si cu a doua foaie(ingredientele sunt pentru o singura foaie)

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa-l sa fiarba pana se topeste complet zaharul.

Lasa siropul la racit apoi adauga romul.

Freaca galbenusurile cu zaharul ,praful de budinca si Nesquik-ul.

Adauga treptat laptele fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste crema de ciocolata.

Mixeaza albusurile spuma cu cele 3 linguri de zahar pana se topeste zaharul si obtii o bezea tare.

Separat mixeaza frisca apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.

Adauga albusurile batute in 2-3 transe si amesteca bine pana ce sunt perfect incorporata.

Pe o tava pune prima foaie si insiropeaz-o usor.

Peste blat pune crema de ciocolata si da la rece pana se intareste crema.

Intre timp prepara crema de frisca si vanilie.
(Procedezi la fel ca la crema de ciocolata)

Intinde crema de vanilie peste crema de ciocolata,acopera cu a doua foaie insiropata in prealabil si lasa prajitura la rece pentru minim 6 ore.
(De preferat ar fi peste noapte)

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza cu grija marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite.

Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza fiecare prajitura.

Pune intr-o craticioara visinele cu zaharul si lasa-le pe foc pana se topeste zaharul.

Dizolva amidonul cu apa si adauga peste visine amestecand continuu pana se ingroasa usor.

Lasa la racit.

Mixeaza mascarponele cu frisca ,zaharul si vanilia apoi spriteaza crema peste fiecare bucata de prajitura.

Peste crema de frisca pune 2-3 lingurite din topping-ul de visine.

Lasa prajiturile la rece pana in momentul servirii,sunt delicioase!

TIPS-URI

1

Daca nu va plac albusurile in crema le puteti omite ,insa fac crema mai pufoasa.(Le puteti inlocui cu 100 ml frisca lichida)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu doua creme si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)