Farfalle cu pui in sos alb

de Dana Cristea - pusikmea in Farfalle, 13 Mar 2012 | 8539 vizualizari

 

Denumirea de farfalle vine din cuvantul italian farfalla, care inseamna fluture. Farfallele sunt un tip de paste cunoscute și utilizate de mai bine de 500 de ani. In general, farfallele sunt simple, necolorate, insa mult mai atractive in farfurie sunt cele colorate (ca si colorant se foloseste pudra de rosie si de spanac).

 

INGREDIENTE

  • o punga farfalle
  • 1 piept de pui
  • 1/2 pachet unt
  • 100 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 100-150 ml lape
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • busuioc
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pui in sos alb:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti.

Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina, omogenizam, apoi adaugam si cascavalul ras, amestecand continuu.

Luam tigaia de pe foc si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita, ( sosul nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea gros) apoi punem din nou pe foc si adaugam pieptul de pui fiert si taiat cubulete, mai lasam 2-3 minute la foc mic.

Scurgem pastele de apa, dupa care le punem peste sos si amestecam usor. Luam de pe foc, condimentam si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Se servesc calde.

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Farfalle cu pui in sos alb 151472
retete culinare - Farfalle cu pui in sos alb 151475
retete culinare - Farfalle cu pui in sos alb 151476
retete culinare - Farfalle cu pui in sos alb 151477

COMENTARII (27)

MIUTA 1

14.03.2012, 13:24

Excelente imi plac

Rux 1

14.03.2012, 17:09

Grozave sunt!

ionela2682 1

16.03.2012, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L