Farfalle cu sos ragu

de madi_marin in Farfalle, 31 Ian 2014 | 2372 vizualizari

 

Mie sosul ăsta îmi place foarte tare. L-am folosit la lasagna, dar de data asta am ales niste farfalle sau fundiţe şi au ieşit foarte gustoase. Vă invit la masă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă suc de roşii concentrat
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 linguriţă de mustar cu vin şi coacăze (opţional - de la Cora)
  • farfalle
  • ulei
  • parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sos ragu:

Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul,  vinul, sare, piper şi cimbru. Se lasă să scadă puţin sosul şi să se întrepătrundă aromele. Când e gata se dă deoparte.

Pastele se fierb 10 minute în apă cu sare şi puţin ulei, după care se curg , dar nu foarte bine şi se amestecă cu sos.

Se serevesc cu parmezan ras presărat deasupra.

Poftă bună!

 

COMENTARII (16)

deyutzky 1

01.02.2014, 09:15

foarte bune!

Rocsi 1

01.02.2014, 20:11

Sunt super faine!

diaconta 1

01.02.2014, 23:07

si ce-mi plac "funditele" astea,le gasesc asa mai ...cochete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41