Farfalle cu ton

de adasev12 in Farfalle, 31 Mai 2012 | 7077 vizualizari

 

super bune si usoare

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste farfale
  • 160 g ton in ulei de masline
  • jumatate de ceapa mai mica
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg pasta de rosii
  • 3 rosii din conserva
  • busuioc verde
  • sare, piper, oregano uscat, mix de usturoi cu peperoncino
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu ton:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute.

Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde maruntit si  o cescuta de apa si se lasa vreo 10 minute sa fiarba domolit. Se adauga apoi tonul cu ulei cu tot si se marunteste, se amesteca bine, apoi se pune pasta de rosii si dupa caz inca putintica apa, cat sa fie destul sos. Se taie rosiile marunt si se adauga la ton, apoi se sareaza, pipereaza, se pune si oregano si,  pentru un gust mai picant, putin peperoncino cu usturoi. Se lasa sa mai fiarba vreo 5 minute.

Se scurg pastele bine si se adauga peste ton, se pune si o mana de patrunjel verde tocat si se amesteca bine. Se servesc imediat, cat sunt calde, cu un pic de adaos de patrunjel deasupra .

Pofta buna!

Daca le serviti seara, merge si un vin alb, demisec. Sau merge si la amiaza?????

 

RETETA IN IMAGINI

Farfalle cu ton-0
Farfalle cu ton-1
Farfalle cu ton-2
Farfalle cu ton-3
Farfalle cu ton-4
Farfalle cu ton-5
Farfalle cu ton-6
Farfalle cu ton-7

COMENTARII (24)

adasev12

adasev12 1

01.06.2012, 16:36

delicios flavours, gatitcu spor, timea...va multumesc

ArianaBala

ArianaBala 1

03.06.2012, 10:16

Ce-mi mai plac si mie pastele cu ton... Si-mi mai plac si borcanelele tale cu condimente

adasev12

adasev12 1

03.06.2012, 14:54

ariana, ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!