Farfurii comestibile

de Panacris in Piine, 21 Sep 2014 | 1582 vizualizari

 

Cred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! ;) Sunt farfuriile din aluat de pâine ce le vom mânca cu fasolea cu ciolan ;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar),
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • 3 forme rotunde termorezistente.
  • ulei pentru uns formele cca. 2 linguri.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfurii comestibile:

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei. După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade. După ce s-au rumenit se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan ;) Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Partea bună este, că numai e nevoie să le spălați și nici măcar nu poluați mediul:D :)))

RETETA IN IMAGINI

Farfurii comestibile-0
Farfurii comestibile-1
Farfurii comestibile-2
Farfurii comestibile-3
Farfurii comestibile-4
Farfurii comestibile-5
Farfurii comestibile-6
Farfurii comestibile-7
Farfurii comestibile-8
Farfurii comestibile-9

COMENTARII (22)

Panacris

Panacris 1

22.09.2014, 09:54

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

02.10.2014, 15:13

blueapril

blueapril 1

12.12.2014, 04:04

Faina idee. De incercat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24