Fasole batuta

de Oana in Mancaruri de post, 24 Aug 2009 | 11335 vizualizari

 

Absolut delicioasa, servita alaturi de niste carnaciori fripti! Sau pe o felie de paine si o ceapa rosie, mmmmmm! Sau niste castraveciori murati....sa mai zic??

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole uscata
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o jumatate de telina
  • un ardei gras
  • foi de dafin
  • sare, piper, cimbru, menta uscata, boia dulce
  • o cutie de rosii in bulion (sau 2 linguri cu pasta de tomate)
  • o ceapa solzisori
  • o capatana de usturoi
  • leustean proaspat tocat fin
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege si se spala bine in mai multe ape. Se poate lasa la inmuiat de seara in apa rece. Se pune la fiert intr-o oala adanca. Cand apa si-a schimbat culoarea si a devenit galbuie, se strecoara fasolea si se umple oala cu apa clocotita, fiarta separat. Se repeta operatiunea, cam dupa jumatate de ora de fierbere.

Intre timp se curata zarzavatul si se taie cubulete. Dupa ce a fost schimbata si a doua apa, fasolea trebuie sa fie fiarta. Se adauga legumele si condimentele, dupa gust. Se acopera cu capac si se lasa la fiert pana se inmoaie legumele.

Se scoate fasolea din oala cu o paleta si se pune in vasul robotului, eventual si un polonic de zeama si se mixeaza bine, pana devine cremoasa. Se adauga 3-4 linguri cu ulei si usturoiul dat prin presa, omogenizand bine. Se potriveste gustul de sare. Se rastoarna fasolea batuta intr-un castron.

Separat, se caleste ceapa solzisori in putin ulei, iar cand s-a inmuiat se adauga rosiile tocate foarte fin. Se condimenteaza cu sare si piper, putin cimbru si o foaie de dafin si se lasa putin la scazut. daca se foloseste pasta de tomate, aceasta se desface intr-o cescuta cu apa.

Se toarna amestecul fierbinte de rosii peste fasolea batuta si se presara leustean proaspat tocat fin.

TIPS-URI

1

Zeama in care a fiert fasolea nu se arunca! Se opreste o cana de fasole fiarta, plus legume, se amesteca cu zeama, se pune o cana cu bors si 2-3 rosii maruntite si se fierbe inca 10 minute! iese o delicioasa ciorbita sau bors de fasole!

2

In borsul de fasole se poate adauga costita afumata trasa putin la tigaie, sau kaizer. Neaparat sa presarati leustean tocat deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Michelle 1

25.10.2009, 08:48

am facut si eu vineri..e super buna!pana acum nu am mai facut cu sos!dar imi place!

Oana 1

25.10.2009, 11:40

Super Michelle! sa va fie de bine!

tanyapatap 1

12.03.2011, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi