Fasole batuta

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 3644 vizualizari

 

De astazi a inceput Postul Pastelui.Ce spuneti, va servesc cu o fasolica batuta?

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2-3 linguri bulion
  • cimbru
  • ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua ori iar apoi lasam fasolea la fiert in apa cat sa depaseasca nivelul boabelor de fasole .

Curatam intre timp legumele(2 cepe,ardeiul gras, morcovul , telina) le spalam , le taiem sau le dam prin razatoare si cand fasolea este pe jumatate fiarta le adaugam in oala.Condimentam cu sare si adaugam si putin cimbru .Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam pana cand totul este fiert si apa a scazut.Tragem vasul de pe foc , lasam putin sa se racoreasca apoi scurgem fasolea de zeama ( dar nu o aruncam).

Dam fasolea fie prin masina de tocat fie mixam cu ajutorul blenderului.Amestecam bine cu usturoiul zdrobit si condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam cate putina zeama de fasole pana cand obtinem o consistenta dorita si amestecam bine.Separat intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa taiata solzisori peste care am presarat putina sare.Cand aceasta incepe sa devina aurie scurgem uleiul si il punem peste fasolea mixata si amestecam bine.Peste ceapa calita adaugam bulionul,  amestecam continuu si lasam cateva minute pe foc.Asezam fasolea batuta intr-un vas iar deasupra garnisim cu ceapa calita.

Servim cu paine prajita si muraturi.

Este delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta-0
Fasole batuta-1
Fasole batuta-2
Fasole batuta-3
Fasole batuta-4
Fasole batuta-5

COMENTARII (41)

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 11:39

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

16.03.2011, 21:07

Elena.............

andreea_angelo

andreea_angelo 1

17.11.2012, 12:34

imi place,o sa treaca repede si usorul postul cu asemenea retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!