Fasole batuta

de Criss in Mancaruri de post, 28 Mar 2011 | 3712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fasole alba
  • -4 cepe
  • -2 buc.usturoi
  • -sare dupa gust
  • -boia de ardei
  • -boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un catel de usturoi. Se fierbe pana se inmoaie fasolea, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga. O cana de apa in care a fiert fasolea se pastreaza.

Se zdrobeste fasolea cu ajutorul mixerului vertical, se adauga cate putin din apa in care a fiert, 2-3 linguri ulei, usturoi , sare dupa gust. Cele 4 cepe se taie solzisori si se calesc in ulei. Se adauga boia de ardei peste ceapa. Se serveste fasolea cu ceapa calita si optional cu carnati. Eu prefer fara. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

29.03.2011, 14:12

Asa imi place si mie dar fara usturoi

Criss 1

29.03.2011, 21:07

Multumesc dragutelor.
Mirela,cu usturoiul nici eu nu ma prea impac.

ExploraCuisine 1

29.03.2011, 21:30

E usturoiul il zdrobesc cand ceapa e calita si amestec putin, ii da o aroma grozava!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Icre" de fasole