Fasole batuta

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 28 Ian 2012 | 6226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fasole alba
  • usturoi
  • hrean
  • ulei
  • sare
  • ceapa
  • pasta de tomate
  • putina apa
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

La reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbata-miu ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :)))
Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa dar cu apa fierbinte, nu rece!
Lasati la foc mic, acoperita , pana e bine fiarta (boaba trebuie sa se ferme cand o prindeti intre doua degete). Daca e cazul mai adaugati din cand in cand apa clocotita.
Scurgeti apa dar pastrati o cana din zeama sa adaugati  in cazul in care este necesar (la mine n-a trebuit).
Curatati usturoiul si cateva felioare de hrean. Nu stiu cat sa va zic...cat va place :-??. Noua ne place iute, picanta, altii o vor doar usor aromata.
Bagati blenderul si farmati..tot ce va iese in cale. Daca n-aveti blender dati prin masina de tocat carne sau o faramati cu "scula" aia cu care faceti piureul iar usturoiul si hreanul le dati pe razatoarea cu ochiuri mici..
Cand ati obtinut o pasta omogena incepeti sa adaugati ulei..asa..cam cate 2-3 linguri si mixati in continuare cu blenderul, se va incorpora foarte bine. Puneti asa..de 3-4 ori si potriviti gustul de sare.


La mine pasta era destul de "umeda"; in cazul in care e prea tare mai adaugati putin din apa in care a fiert fasolea.
Nivelati frumos fasolea si preparati sosul.

In cateva linguri de ulei caliti o ceapa-doua, tocate marunt.
O lasati pana prinde o culoare frumoasa, usor aurie(aveti grija sa n-o ardeti - fasolea, nu voi :))) )
Adaugati o foaie de dafin si vreo 60 ml apa si dati focul la mic. Ceapa trebuie sa fie biiiine inmuiata . Adaugati o lingurita pasta tomate, putina sare si opriti focul.
Gata! Vedeti ce usor e ?:-??

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Merisor 1

22.11.2012, 09:26

Gata, m-ai convins
Asta vreau sa fac azi ca tare bine arata!
Si vasul!!!
N-am si eu vas din ala

T I M E A 1

22.11.2012, 11:27

Ce frumos e vasul!

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 12:43

gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta