Fasole batuta

de Bucataras in Mancaruri de post, 2 Apr 2009 | 3175 vizualizari

 

Se spala fasolea boabe si apoi se pune 24 de ore la inmuiat in apa rece, motiv pentru care in timpul fierberii nu va mai fi nevoie sa-i schimbam apa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se pune intr-un vas.

Apoi, intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt la innabusita in ulei. Se aduaga putin apa pentru a se inmuia ceapa, apoi se pune sucul de rosii. Acest amestec se pune peste fasolea batuta. Se serveste cu muraturi sau salata de ceapa (ceapa frecata in otet si putin ulei si lasata astfel la macerat cam 10 minute). Normal, daca ii adaugi niste cirnaciori, un ciolan sau chiar o costita prajita poti rade si o carafa cu vin. Vai de colesterol insa :).

 

COMENTARII (3)

Flori 1

02.04.2009, 14:42

Mai...eu am facut azi o fasole batuta, asemanatoare (exista mici diferente...). Merita sa scriu si varianta mea sau plictisim userii?

Bucataras 1

02.04.2009, 23:13

Daaaaa, baga si cu mai multe poze

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04