Fasole batuta

de Larisel in Mancaruri de post, 21 Noi 2014 | 2160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole boabe
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Daca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi.

Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura de doua ori.

Dupa ce este complet fiarta si moale, scurgem si punem fasolea intr-un bol. Puteti pastra putina apa in care a fiert, pentru ca s-ar putea sa obtinem o pasta prea tare.

Zdrobim fasolea pana obtinem un amestec fin si omogen. Adaugam in doua ture cate putin ulei si amestecam. Cand obtinem o pasta de consistenta tocmai buna de intins pe paine punem si usturoiul tocat marunt sau zdrobit.

Completam cu sare si piper si gata! 

 

TIPS-URI

1

daca va place cu ceapa, puteti sa puneti, fie in amestec ori deasupra( o ceapa se caleste in niste ulei plus o lingura de pasta de tomate sau suc de rosii)

2

asta este varianta de post, daca nu postiti, faceti o maioneza din 2 galbenusuri si o puneti la final peste amestec.

3

cu paine prajita este o gustare delicioasa!

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta-0
Fasole batuta-1
Fasole batuta-2
Fasole batuta-3

COMENTARII (6)

claudiaO

claudiaO 1

21.11.2014, 12:27

buna rau

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.11.2014, 16:47

Rocsi

Rocsi 1

21.11.2014, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!