Fasole batuta

de mena29 in Mancaruri de post, 29 Mai 2015 | 1355 vizualizari

 

Fasole batuta,fasole frecata sau facaluita. Corect nu este pentru ca noi acum, avem la dispozitie aparatura electronica, nu o mai batem, frecam sau facaluim. Fierbem fasolea bine si o facem pasta cu blenderul vertical, in robotul de bucatarie sau care cum. In fine, eu nu am stiut cum sa-i spun altfel asa ca am lasat-o fasole batuta. :))))) Ce pot sa va spun este ca noua ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cativa fulgi de ardei iute uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat apa,am mai procedat inca o data tot asa dupa care am adaugat moscovul si am lasat-o sa fiarba bine. Cand s-a fiert fasolea,am scurs apa de pe ea insa intr-o cana mi-am pastrat cam 200 ml apa. Am pasat bine fasolea fierbinte si morcovul cu blenderul vertical si am tot adaugat cate putin din apa scursa de pe fasole.

Am curatat cele doua cepe,le-am spalat si le-am tocat marunt. Am calit ceapa in uleiul incins pana a devenit sticloasa,am adaugat boiaua si fulgii de ardei iute. Fulgii de ardei iute nu sunt obligatorii insa mie imi place mancarea usor picanta si de aceea ii adaug in tot ce se pot adauga.

Am pus intr-un vas fasolea careia i-am potrivit gustul cu sare si piper,deasupra am pus ceapa calita. Am servit fasolea cu muraturi,castraveti si gogosari.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole batuta 383044
retete culinare - Fasole batuta 383051
retete culinare - Fasole batuta 383054
retete culinare - Fasole batuta 383058
retete culinare - Fasole batuta 383059
retete culinare - Fasole batuta 383300

COMENTARII (20)

mena29 1

30.05.2015, 22:16

Da Diuto,cu blenderul )

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:51

mena29 1

02.06.2015, 16:46

Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S