Fasole batuta cu ceafa afumata

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2011 | 4447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 bucati ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 bucati ardei verde
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ceafa afumata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceafa afumata:

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in patru,doi morcovi,ardeii spalati si curatati,usturoiul,cimbru si sare.Am lasat sa fiarba la foc potrivit si cand scade apa adaug apa rece deoarece astfel fasolea fierbe mai repede.Cand s-a fiert am pus-o in robot si am pasat foarte bine fasolea.Intr-o cratita calesc in ulei o ceapa apoi adaug o lingura de boia dulce.Torn o cana de apa pe care am stors-o de la fasole si las sa fiarba bine ceapa pana nu se mai simte.Torn apoi fasolea batuta si mai adaug apa oprita de la fasole pana o subtiez atat cat doresc.Mai adaug sare daca este nevoie si piper.

Separat in alta cratita calesc in ulei doua cepe,adaug boia si bucati de ceafa afumata taiate felii.Adaug apa atat cat sa treaca peste carne si las sa fiarba amestecand pana scade apa de tot si ramane doar sosul.

Asezam fasolea batuta in farfurie iar desupra punem ceafa impreuna cu sosul.

Servim cu castraveti murati,gogonele dar merge foarte bine si cu o salata de varza sau de rosii.

 

TIPS-URI

1

Am pregatit fasolea batuta separat fara carne deoarece se poate manca si in zile de post.

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta cu ceafa afumata-0
Fasole batuta cu ceafa afumata-1
Fasole batuta cu ceafa afumata-2
Fasole batuta cu ceafa afumata-3
Fasole batuta cu ceafa afumata-4
Fasole batuta cu ceafa afumata-5

COMENTARII (17)

horia 1

01.08.2011, 00:16

super prezentare,felicitari !

dana1986 1

04.08.2011, 01:30

ih ce bunatate

adry88 1

05.08.2011, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41