Fasole batuta in crapatura de carnat

de epurasha2bb in Porc, 12 Mar 2010 | 3342 vizualizari

 

fiindca nu s-a mai putut rabda de pofta ce a starnit-o miha cu a ei fasolica batuta iaca
s-a infaptuit!

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole uscata alba,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura  boia de ardei dulce,
  • 2 graunti de usturoi,
  •  1 bucata de morcov
  • si o bucatica de radacina de telina,
  •  3 linguri pasta de tomate,
  • 3-4 carnati grosi pentru gratar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta in crapatura de carnat:

Fasolea se tine in apa cateva ore si apoi se pune la fiert cu apa si sare, se schimba apa de 3 ori cu alta clocotita si a treia oara adaugam morcovul si telina si un graunte de usturoi.Adagam si o lingura de ulei.Lasam sa fiarba bine de tot si cand a scazut bine oprim focul, lasam sa se raceasca putin si apoi pasam bine fasolea.Apoi intr-o tigaita calim 1 ceapa tocata marunt cu un graunte de usturoi si apoi adaugam pasta de tomate.Apoi adaugam acest sosulet deasupra fasolicii batute.Crapam carnatii pe mijloc si ii punem la sfarait intr-o tigaie /plita sau pe gratar.Se vor desface bine singuri si apoi cand s-au rumenit ii umplem in crapatura cu fasolea batuta si ornam cu sosuletul de ceapa calita.

O bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21811
retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21812
retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21813
retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21814
retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21815
retete culinare - Fasole batuta in crapatura de carnat 21816

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:23

mersi madi, vad ca ti-ai luat furculitele!

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:24

brandusa nu m-am gandit prea mult la titlul-am trantit asa , autentic!

epurasha2bb 1

12.03.2010, 20:27

Oana nu lesina, vrei sa te am pe constiinta! astept si varianta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S