Fasole batuta sau facaluita

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 18 Apr 2015 | 924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi

Garnitura:

  • 3 cepe potrivite
  • 1 cutiuta de bulion concentrat
  • sare si piper
  • 1 lingurita de zahar( daca e necesar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta sau facaluita:

Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat.

Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape.

Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii taiati mai mari si le-am lasat sa fiarba bine,am adaugat si sare,cimbrul si dafinul(am scos frunzele de dafin dupa ce au fiert),iar la final am adaugat piperul si usturoiul pisat marunt.Toate acestea le-am pasat cu blenderul pana a devenit o pasta fina.

Garnitura:cepele le-am taiat marunt si le-am calit in ulei(din cand in cand am adaugat apa)apoi am adaugat bulionul,zaharul sarea si piperul.

Aceasta garnitura se pune deasupra peste fasole atunci cand se serveste.

Merge tare bine cu aceasta fasole niste muraturi.

Sa aveti pofta! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta sau facaluita-0
Fasole batuta sau facaluita-1

COMENTARII (18)

Carmen_g

Carmen_g 1

18.04.2015, 21:13

Imi place

Rocsi

Rocsi 1

18.04.2015, 21:36

Imi place ..Draguta tare si farfurioara!

T I M E A

T I M E A 1

18.04.2015, 23:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!