Fasole cu carnati de casa

de Florentina_Cristina in Mancaruri de legume, 13 Feb 2014 | 927 vizualizari

 

Sa ne aducem aminte si de bucataria traditionala.Aveam niste carnati de casa si nu prea stiam ce sa fac cu ei.Era prea banal sa-i prajesc si sa-i mananc asa pur si simplu.Astfel mi-a venit ideea geniala de a pregati o iahnie de fasole langa.O idee excelenta va garantez.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg de fasole( bob mare)
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1-2 ardei kapia
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru(dupa gust puteti adauga si alte condimente)
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati de casa:

Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat peste noapte.Astfel se hidrateaza si fierbe mai repede. A doua zi se pune fasolea la fiert si cand da in clocot se schimba apa.(se repeta acest proces de 2-3 ori)

Se curata legumele si se pun in ordine la calit in ulei incins.Se pune intai ceapa, apoi morcovul si la sfarsit ardeiul si rosiile.Cand acestea sunt calite se adauga apa si fasolea si se potriveste de sare si condimente.Cand fasolea este aproape fiarta adaugam foile de dafin.

Se prajesc separat carnatii de casa si se serveste fasolea ca si garnitura pentru acestia.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Am pus si cateva rondele de ardei iute pentru un plus de gust

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole cu carnati de casa 297925
retete culinare - Fasole cu carnati de casa 297926
retete culinare - Fasole cu carnati de casa 297927
retete culinare - Fasole cu carnati de casa 297928

COMENTARII (12)

Pushaa 1

14.02.2014, 11:07

Florentina_Cristina 1

14.02.2014, 14:27

te astept cu mare drag ina

Rocsi 1

14.02.2014, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55