Fasole cu carne de oaie

de Mariuka in Oaie, 7 Noi 2011 | 3488 vizualizari

 

Nu e o reteta deosebita, dar e ceva ce la mine in familie e foarte apreciat pentru ca sotul meu e un mare consumator de carne de oaie. Asadar, sa spunem ca este o reteta pentru cei carora le place carnea de oaie.

 

INGREDIENTE

  • un os cu carne de oaie ( gat sau coloana);
  • fasole  (eu fierb cate un kg odata si il impart in trei pungi care le pun la congelator, deci o punga de fasole);
  • un morcov mic;
  • o ceapa mijlocie;
  • un ardel gras;
  • patrunjel;
  • vegeta;
  • 1 lingura bulion;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carne de oaie:

Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte. 

Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si bucatile de carne. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras si ardeiul gras taiat. Se lasa sa fiarba pana fierb toate legumele. 

Aproape de final se pune o lingura de bulion, vegeta si se potriveste se sare. La sfarsit se adauga patrunjel verde. 

Se serveste cu castraveciori murati sau alte muraturi.

 

TIPS-URI

1

Atunci cand fierbeti fasolea puneti cimbru la fiert, pentru ca scapa de balonari.

COMENTARII (12)

MIUTA 1

08.11.2011, 01:48

Mariuka 1

08.11.2011, 09:36

Multumesc pentru comentarii!

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!