Fasole cu ciolan

de LeBlogPiquant in Porc, 10 Noi 2010 | 6556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Una bucata ciolan afumat
  • 600g fasole,
  • 3 cepe
  • 3 morcovi,
  • 1 bucatica de telina,
  • 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii,
  • cimbru, foi de dafin, verdeata
  • un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.

Tocati legumele.

Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru.

Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.
Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done!  (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole cu ciolan 62001
retete culinare - Fasole cu ciolan 62002
retete culinare - Fasole cu ciolan 62003

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

11.11.2010, 11:53

in saptamana asta chiar am vrut sa fac si eu :fasole cu ciolan da mai bine ca mi-ai luat-o inainte pentruca mancam cu mare pofta aceasta mancare si apoi ma multumesc si cu o porrtie cat de mica de la tine ca arata grozav

LeBlogPiquant 1

11.11.2010, 12:55

Cu ce a mai mare placere mamaielena

lacrimioara 1

12.11.2010, 10:19

bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25