Fasole cu ciolan

de ralu_ca in Porc, 3 Dec 2015 | 4354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan porc
  • 3 cepe rosii tocate marunt
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 morcovi ras
  • 2 morcovi intregi
  • bulion
  • ulei
  • 1 ardei mare tocat marunt
  • foi dafin
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • crenguta busuioc
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul.

Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea si am pus-o la loc in oala, torn apa fierbinte si am fiert-o inca 10 min. Acest procedeu l-am facut de 3 ori.

Dupa ce am aruncat si a 3a oara apa, pun fasolea in oala, alaturi de ciolan si morcovi, sare, cimbru, piper, crengute de cimbru si busuioc, pun apa fierbinte cat sa acopar tot si las sa fiarba approx 1 ora si jumatate.

Apoi scot ciolanul si legumele si dafinul, crengutele. Strecor fasolea, dar pastrez zeama.

Intr-o tigaie torn uleiul, ceapa tocata marunt, ardeiul marunt si morcovul ras, sare, le calesc approx 10 min, apoi adaug bulionul si amestec bine, las 2minute. Am turnat putina apa, amestec si mai las sa fiarba cateva minute. Las sa se raceasca.

Ciolanul il dezosez si tai in bucati mici carnea. 

Peste fasolea din oala, adaug bucatile de ciolan, sosul preparat, zeama si amestec bine. Daca e nevoie mai adaug zeama si mai fierb approx 10-15 minute.

Pe deasupra pun patrunjel tocat si amestec.

Este absolut delicioasa cu mamaliguta si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat