Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 7391 vizualizari

 

Dupa ce am cercetat toate retetele de fasole servita in paine am creat o compilatie. Iata ce a rezultat!!!! Multumesc Oana si Silvia pentru idei!

 

INGREDIENTE

  • fasole alba boabe uscata 1000 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • ciolan proaspat 500 g.
  • morcov 2 bucati
  • ceapa 1 bucata
  • sare iodata, piper macinat proaspat, cimbru uscat, foi de dafin uscate
  • Ingrediente pentru paine
  • faina 1000 g.
  • apa 250 ml.
  • sare 10 gr.
  • zahar 15 gr.
  • ulei 15 ml.
  • drojdie uscata 45 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!:

Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla.

Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a stat peste noapte. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se pune la dinstiut. Se adauga la amestecul de ceapa ciolanul fiert si dezosat. Se adauga si fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 20 de  minute la fiert pentru a se combina gusturile. Intre timp se pregateste aluatul de paine, personal, am pus toate ingredientele la masina de paine, "cea de/a treia mana" , la programul de aluat. Dupa ce aluatul a fost framantat si crescut, l/am scos si dupa ideea lui Silviei, l/am pus pe un vas rezistent la caldura si am creat farfuriile pentru ciorba. A copt cca. 20 de minute. Am scos painicile de pe forme si am sevit ciorba de fasole, acompaniata de o salata de varza murata. Stiti vorba aceea " se bateau turcii la gura lor!", chiar asa s/a intamplat. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Multumesc Meri, a avut un succes teribil

Panacris 1

03.09.2012, 15:35

Mai ales, modul de servire

portiadelumina 1

03.09.2012, 16:04

Dacă nu zic multe e pentru că deja sunt râuri revărsate prin cerul gurii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu ciolan