Fasole cu ciolan si ardei copti

de madalinanicoleta in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2013 | 726 vizualizari

 

Fasolea eu obisnuiesc, dupa ce-i fac "cosmetizarea", sa o pun la umflat, pe balcon, inca de seara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba
  • un ciolan afumat dezosat
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 2 ardei verzi sau galbeni
  • 5 ardei capia (rosii) copti
  • o lingura bulion de casa
  • sare
  • leustean verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan si ardei copti:

Se pune fasolea la fiert in apa cu sare. Eu schimb apa pana nu mai spumeaza. Ciolanul il tai cubulete mari si il calesc impreuna cu ceapa, morcovii si ardeiul verde. Legumele calite le pun peste fasole si astept cumintica un rezultat. Cu vreo 15 minute inainte de finalizare se adauga ciolanul calit, ardeiul capia copt si taiat fasiute si leusteanul tocat nu foarte marunt.

Se serveste cu muraturele sau cu usturoi(dar nu pisat). Sa aveti pofta!

 

COMENTARII (4)

madalinanicoleta 1

05.11.2013, 21:08

ms frumos

MotanLaOale 1

05.11.2013, 23:14

madalinanicoleta 1

06.11.2013, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04