Fasole cu costita afumata de porc

de Aletta in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2016 | 722 vizualizari

 

O mancare tipic traditional romaneasca. Eu nu o refuz !! :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • o bucata coasta afumata de porc
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • vegeta sau fucks pentru fasole
  • 250 ml bulion
  • un praf de boia.
  • cateva linguri de ulei de floarea-soarelui.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costita afumata de porc:

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece.

Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite.

Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic.

Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi se pune un varf de boia dulce.

Se toarna peste fasole.

Se pune vegeta sau fucks pentru fasole dupa gust.

Cand  fasolea e fiarta se pune 250 ml de bulion si se mai lasa pe foc cateva minute.

Din 2-3 linguri de faina se face un rantas. Se pune faina in uleiul fierbinte si se amesteca pana devine rozaliu. Atunci se adauga un varf de boia dulce si se toarna peste fasole.

Se mai lasa sa de-a un clocot si se opreste focul.

Se serveste alaturi de castraveti murati sau alte muraturi.

Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga patrunjel verde sau tarhon.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424880
retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424881
retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424882
retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424883
retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424884
retete culinare - Fasole cu costita afumata de porc 424885

COMENTARII (17)

miki_a 1

28.01.2016, 11:33

Nici eu nu refuz asa ceva, chiar si simpla e foarte buna si nutrienta!

mirela0911 1

28.01.2016, 19:07

Aletta 1

10.02.2016, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D