Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

de mihaelar63 in Porc, 17 Sep 2015 | 1179 vizualizari

 

Am primit o noua jucarioara adusa de fiul meu din Grecia. Este un vas traditional din ceramica pentru gatit la cuptor . Mai multe informatii puteti gasi aici http://greekfood.about.com/od/glossary/g/yiouvetsi.htm. Vasul frumos si mancarea delicioasa. Misiune indeplinita :D Fasolea este de la mine din gradina, un soi bun, se topeste in gura. Am avut si cateva pastai de fasole verde fideluta prea putine pentru o mancare separata , asa ca le-am incorporat in preparatul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jambon semi-afumat
  • 2 cani fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 cana fasole verde fideluta 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc ):

  1. Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde  rupta marunt, timp de 2-3 minute.
  4. Sarati si adugati rosiile fara pelita taiate cuburi .Amestecul nu  este nevoie sa setina mult pe foc se va continua prepararea in cuptor.
  5. Luati vasul de ceramica ce a fost tinut in apa 30 minute . Puneti pe fundul vasului crengutele de mirodenii si jumatate din legumele sotate. Adugati fasolea si jambonul cu tot cu lichidul aferent in care a fiert si deasupra restul de legume.
  6.  Puneti capac [ acesta are un mic orificiu pentru eliberarea aburului ] si dati vasul la cuptor timp de o ora.
  7. Serviti mancarica cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
  8.  Pofta buna!
 

TIPS-URI

1

Vasul gastra ca orice vas de ceramica se tine inainte de a fi folosit minimum 30 minute in apa sa se ,, hidrateze''. Se pune in cuptor si apoi se da drumul la caldura .

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-0
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-1
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-2
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-3
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-4
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-5
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-6
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-7
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-8
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-9
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-10
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-11
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-12
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-13
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-14
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-15
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-16
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-17
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-18
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-19
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )-20

COMENTARII (47)

mihaelar63

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:57

De astea imi esti tu Andreea ? Nu faci schimbul pana te asiguri ce primesti ?

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 16:06

mihaelar63

mihaelar63 1

21.01.2016, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01