Fasole frecata

de alilianaa in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 3383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • cimbru verde
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 cepe plus alte doua cepe pentru prajeala
  • 2 graunti usturoi
  • 300 ml ulei
  • 100 g pasta rosii
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore.  Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si

aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf lingurita bicarbonat. 

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce fasolea incepe sa,, infloreasca". Cand este gata scurgem fasolea dar patram putina zeama din fiertura. Scoatem frunza de dafin si crenguta de cimbru.  Fasolea cu ceapa fiarta o punem in blender si o mestecam pana se freaca foarte bine. Concomitent picam ulei si punem usturoi pisat. Daca este vartoasa picam zeama de fasole fiarta. 

Prajeala: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei, in care se pun doua cepe tocate marunt. Le lasam sa se caleasca la foc domol si cand s-a inmuiat bine punem pasta de rosii si un praf de sare. Se pune este fasolea frecata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Anda, Laura, Dia, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Ica, Babi, Andreea, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Andreea, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata, cu ardei copt