Fasole frecata(batuta)

de rivka in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2010 | 5659 vizualizari

 

Toata lumea are metoda proprie si stie cum se face fasolea frecata, hai sa va pun totusi si reteta mea caci e yammieeee.;)
Fasolea e fasole alba romaneasca adusa de mine special cu sacul :) din Romania, pt fasolica batuta.

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr fasole alba romaneasca
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari de iarna
  • 1 lingurita pasta ardei iuti(sambal)
  • 1 conserva mica pasta tomate
  • sare dupa gust
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata(batuta):

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se alege de boabele atinse, se pune intr-un castron cu apa rece de seara pana a doua zi.

A doua zi se arunca apa in care a stat, se aseaza in apa curata la fiert .Intr-o oala separata se aseaza apa la fiert.

Cand fasolea a dat cateva clocote se arunca apa , se adauga apa clocotita in prealabil peste si se lasa la fiert sub capac cca 2 ore, impreuna cu 2 morcovi mari de iarna si 2 catei usturoi.

Cand e fiarta se procedeaza in felul urmator: se scurge de apa (intr-o craticioara, nu se arunca apa) si se bate cu batatorul de cartofi pana devine pastoasa, daca aveti mixer puteti sa o si mixati sa fie cat de fina va place.

Intr-o oala separat se pun la calit in cateva linguri de ulei de masline cele 2 cepe mari tocate marunt, cei 2 catei de usturoi zdrobiti, la foc mic, amestecandu-se continuu sa nu se arda ceapa, pana devine moale sticloasa.

Cand ceapa e sticloasa se adauga fasolea frecata inainte, si apa pastrata de la scursul fasolii, lingurita de pasta de ardei iuti(sambal) si pasta de tomate si la foc mic , amestecandu-se sa nu se prinda se mai dau 2, 3 clocote.

Se potriveste si gustul cu sare(dupa gust eu nu prea sarez mancarurile, pune fiecare cat ii place sotul mananca nesarat)

Se serveste calda sau rece, rece e cea mai yammieeee :) , pe paine proaspata, langa muraturi sau cum va place.

Mie imi place simpla rece pe paine langa muraturi sau ardei copti , sotului i-am prajit in 1 lingura de unt niste kaizer afumat adus din Romania bineinteles! (minunat) si langa salata de ardei capia copti.

Una dintre mancarurile mele preferate,minunata.

 

 

COMENTARII (16)

rivka 1

02.06.2010, 21:16

nadina vai mie nu-mi plac teletubbies delooooooc dar sunt pt copii de varsta fff mica deci nu mie trebuie sa-mi placa, am pus poza la distractie .

sylvia am gustat kaizerul separat, dar fasolica totusi am mancat fara carne asa imi place mie , chiar e buna nu prea cunosc lume care sa nu-i placa fasolea !
si adevarul e ca fasolea asta romaneasca luata de pe piata e asa buna pt asa ceva si pt ciorba de fasole ca e asa untoasa.

Bunica 1

02.06.2010, 21:28

Ai venit acum cu fasolea asta buna rau sa faci pofta la toata lumea uf ce fata! E super fasolea facuta de tine . Si eu o fac aproape la fel ( nu prajesc ceapa) , dar n-am mai facut de un an. Asa ca am venit repede la tine, cu tacam cu tot.

elena1988 1

08.02.2011, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L