Fasole frecata, cu carnati de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2011 | 5504 vizualizari

 

O mancare care imi place mult si care merge perfect alaturi de o salata de varza murata....
La noi asa i se spune ...nu facaluita, nu batuta, ci frecata...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole (eu am pus de la congelator)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • boia
  • carnati
  • sare, piper, vegeta (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata, cu carnati de casa:

Se pune fasolea la fiert. Daca e de la congelator ca si a mea, in maxim o ora e fiarta. Se strecoara, dar se lasa deoparte un pahar din zeama in care a fiert.

Se pune in robot si se mixeaza bine. Se lungeste cu zeama lasata deoparte. Intre timp se toaca ceapa  si usturoiul si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt calite, se pune un varf de cutit de boia si se ia de pe foc.

Se toarna peste fasolea frecata si se mixeaza iar. Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste alaturi de carnati prajiti si salata de varza murata.

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole frecata, cu carnati de casa-0
Fasole frecata, cu carnati de casa-1
Fasole frecata, cu carnati de casa-2
Fasole frecata, cu carnati de casa-3
Fasole frecata, cu carnati de casa-4
Fasole frecata, cu carnati de casa-5

COMENTARII (14)

mamaieelena

mamaieelena 1

21.11.2011, 18:26

delicioasa

alinutzika

alinutzika 1

21.11.2011, 18:45

multumesc, mamaie

DIANA B

DIANA B 1

21.11.2011, 19:43

Cu carnatii de casa ai frecat-o ??? glumesc fata frumoasa si harnicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!