Fasole prajita cu carnati

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 24 Mai 2011 | 12110 vizualizari

 

Atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Fasolea prajita cu carnati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 gr de fasole
  • carnati
  • 750 ml apa,
  • ceapa,
  •  un morcov, suc de rosii/pasta de tomate
  • ulei, piper, sare,
  • patrunjel verde
  • Pentru prajeala avem nevoie de:
  • 4-5 cepe potrivite ca marime
  • 3-4 linguri cu sos de rosii/bulion
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole prajita cu carnati:

Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre timp  prajim carnatii si pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Adaugam, in prajeala,  legumele tocate marunt (morcovul si ardeiul gras) si tinem pe foc pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele (sarea, piperul, foile de dafin) si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si  carnatii,  lasand totul pe foc pana cand scade si are aspect "legat". Cand am luat mancarea de pe foc adaugam patrunjelul si mararul.

Se serveste cu muraturi. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole prajita cu carnati-0
Fasole prajita cu carnati-1

COMENTARII (26)

mihaelar63

mihaelar63 1

25.05.2011, 10:37

Buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.05.2011, 16:51

buna buna

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.05.2011, 21:38

o portie pentru fiecare! multumiri si pupi cu drag pentru voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!