Fasole prajita cu carnati

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 24 Mai 2011 | 23946 vizualizari

 

Atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Fasolea prajita cu carnati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 gr de fasole
  • carnati
  • 750 ml apa,
  • ceapa,
  •  un morcov, suc de rosii/pasta de tomate
  • ulei, piper, sare,
  • patrunjel verde
  • Pentru prajeala avem nevoie de:
  • 4-5 cepe potrivite ca marime
  • 3-4 linguri cu sos de rosii/bulion
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole prajita cu carnati:

Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre timp  prajim carnatii si pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Adaugam, in prajeala,  legumele tocate marunt (morcovul si ardeiul gras) si tinem pe foc pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele (sarea, piperul, foile de dafin) si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si  carnatii,  lasand totul pe foc pana cand scade si are aspect "legat". Cand am luat mancarea de pe foc adaugam patrunjelul si mararul.

Se serveste cu muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole prajita cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

25.05.2011, 10:37

Buna

MotanLaOale 1

25.05.2011, 16:51

buna buna

Dya Daniela Andrei 1

25.05.2011, 21:38

o portie pentru fiecare! multumiri si pupi cu drag pentru voi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati