Fasole rosie cu prosciutto

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 17 Noi 2014 | 1277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole rosie uscata
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 1/2 radacina telina
  • 3 cartofi potriviti ca marime
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • boabe de piper negru
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • marar uscat
  • patrunjel verde
  • 200 gr. prosciutto pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole rosie cu prosciutto:

Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece.

A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare.

Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa depaseasca cu 3-4 degete fasolea din oala), adaugam ceapa taiata felii,uleiul, cartofii curatati de coaja (intregi), ardeiul taiat bucati, telina taiata cubulete, boabele de piper, sare dupa gust.

Fierbem fasolea pana se inmoaie, intre timp scade si apa in exces.

Scoatem pe o farfurie cartofii fierti, ii zdrobim cu o furculita si ii punem inapoi in oala, in acest fel dupa ce adaugam rosiile pasate obtinem un sos potrivit pentru cantitatea de fasole fiarta.

La final adaugam marar uscat si patrunjel proaspat tocat.

Feliile de prosciutto le taiem dupa preferinta (fasii), apoi le prajim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei.

Servim mancarea de fasole rosie cu sunca prajita.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole rosie cu prosciutto-0
Fasole rosie cu prosciutto-1
Fasole rosie cu prosciutto-2
Fasole rosie cu prosciutto-3
Fasole rosie cu prosciutto-4
Fasole rosie cu prosciutto-5
Fasole rosie cu prosciutto-6
Fasole rosie cu prosciutto-7
Fasole rosie cu prosciutto-8
Fasole rosie cu prosciutto-9
Fasole rosie cu prosciutto-10
Fasole rosie cu prosciutto-11
Fasole rosie cu prosciutto-12
Fasole rosie cu prosciutto-13
Fasole rosie cu prosciutto-14

COMENTARII (11)

Lia_

Lia_ 1

17.11.2014, 20:09

toti bucatarasii au postat fasole

Rocsi

Rocsi 1

17.11.2014, 21:08

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

18.11.2014, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!