Fasole scazuta

de asubana in Mancaruri de post, 20 Mar 2011 | 9049 vizualizari

 

Daca vreti si carnita nimic mai simplu.
Taiati rapid kaizer, carnaciori sau carnita,le prajiti dupa care adaugati fasolea gata facuta si mai dati un clocot.
Presarati cu verdeata si gata.

 

INGREDIENTE

  •  500 g fasole boabe
  • 4 ceape mari
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lingura bulion  (sau suc de rosii obtional - depinde de concentatie si cum va place sa iasa de rosu)
  • 1 lingura zarzavat de ciorba                                    
  • 50 ml ulei
  • sare, cimbru, piper, dupa gust
  • marar si patunjel verde (verde sau uscat cum aveti)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta:

Fasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fierb cateva minute  si schimb apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba  timp in care eu  pergatesc urmatoarele ingrediente.

Calesc cepele, noua ne place cu mai multa ceapa sa iasa mai dulce, adaug zarzavatul, foaia de dafin,putina zeama in care a fiert fasolea.

Las sa scada pana s-a schimbat ceapa la culoare, dupa care adaug totul peste fasole., dar fasolea  sa fie si ea semi fiarta.

Aproape de sfarsit adaug bulionul, sarea, piperul si las sa fiarba totul. Cand este gata presar cu verdeata si pun usturoiul, dau de pe foc si las sa se raceasca.

Se serveste cu  mamaliguta, muraturi asortate sau salata de varza.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am gasit acest banc si l-am postat aici mie mi-a placut finalul:) doar pentru cine gustaa bancurile....http://latenightsfun.mug.ro/fasolea/

2

Unei tipe ii placea la nebunie fasolea dar din nefericire ii provoca reactii jenante.Cand s-a casatorit a hotarat sa renunte la fasole de dragul iubitului.La un an dupa nunta, venind spre casa pt a sarbatori, i se strica masina.Locuind la tara si neavand alt mijloc de transport,suna acasa sa anunte ca intarzie, si porni agale pe jos.Trecand pe langa un local isi da seama ca ii este foame, si intra sa ia o gustare.. mai ales ca asimtit o puternica aroma de fasole la care cu greu ar fi putut rezista cineva.Se gandi ca oricum mai avea multi km pana acasa si se va elibera de gaze pana ajunge, si inainte de a-si da seama, manca 3 portii de fasole. Tot drumul fu insotit de partaieli, asa ca atunci cand ajunse era sigura ca se poate abtine. Sotul ii iesi in intampinare, extrem de entuziasmat, “Iubito, am o surpriza pt cina din seara asta”.Apoi o lega la ochi si o conduse la masa. Vru sa o dezlege la ochi, dar suna telefonul, asa ca o ruga sa promita ca nu deschide ochii pana nu se vine el Dar fasolea isi mai facea efectul si presiunea devenise de nesuportat…Asa ca isi ridica putin un picior si ii dadu drumul cu putere.NU numai ca fu zgomotoasa, dar mirosea ca un camion cu chimicale ce a trecut peste o turma de sconcsi ce au mancat varza stricata. Lua repede un servet si imprastie mirosul.Apoi ridica cealalta buca si mai dadu drumul la inca 3.. asta i-a adus aminte de ouale clocite pe care le gasise ieri in hambar.Auzind vocea sotului inca la telefon, continua sa isi elimine gazelle scotand cele mai nastrusnice zgomote Cuvintele sotului de “la revedere” pusera capat libertatii de a trage vanturi, mai flutura de cateva ori servetul de masa pt a imprastia mirosul, zambi, era inocenta intruchipata cand te uitai la ea. Sotul isi ceru scuze pt intrerupere, o intreba daca a tras cu ochiul, dar ea il asigura ca nu. Bucuros ca nu i-a fost stricata surpriza, o dezlega la ochi pentru a-i vedea pe cei 12 invitati la cina,care venisera sa ii ureze “Aniversare fericita”.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole scazuta 93185
retete culinare - Fasole scazuta 93255
retete culinare - Fasole scazuta 93256

COMENTARII (14)

elena1988 1

21.03.2011, 12:29

buna

ew320 1

21.03.2011, 14:53

mnea, mnea, offfff doamneeeeee, papaaaa bunnnnn, ihaaaaaaa

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21