Fasole scazuta cu ciolan afumat

de raus in Porc, 12 Ian 2011 | 6744 vizualizari

 

cu o seara inainte puneti fasolea la inmuiat in apa rece.astfel ea va fierbe mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de fasole boabe alba
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 linguri de zarzavat de la borcan
  • 2 linguri de bulion
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva fire de tarhon verde
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu ciolan afumat:

Intr-o oala se pune fasolea la fiert si ,in alta ciolanul.Apa de pe fasole se arunca de doua ori,iar a treia oara se adauga zeama de la ciolan si ceapa si patrunjelul taiate marunt.Se mai tine pe aragaz la foc mic pana carnea incepe sa cada de pe os si fasolea a fiert de tot.Se scoate ciolanul, se dezoseaza,se taie bucatele si se adauga inapoi in oala.Osul se da la catel.Se adauga bulionul, zarzavatul si tarhonul si se mai lasa 10 min la foc mic sa mai scada.Dupa ce stingem focul,adaugam patrunjelul tocat,sare si piper dupa gust si o lingura de otet. Asta-i tot...

 

TIPS-URI

1

Secretul unei fasole gustoase este fierberea indelungata la foc mic si acoperita.Cel mai bine merge cu ceapa verde su cu salata de varza acra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole scazuta cu ciolan afumat 77363
retete culinare - Fasole scazuta cu ciolan afumat 77364
retete culinare - Fasole scazuta cu ciolan afumat 77365

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:17

bine arata

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:56

gustoasa

- TABITA - 1

04.05.2013, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: