Fasole scazuta cu usturoi

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 2 Apr 2013 | 20818 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre (portiadelumina) pentru reteta. Am adus mici modificari insa nu semnificative. Este o mancarica de post exceptionala! Sotul meu a mancat fara sa respire :))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. fasole alba (eu am avut cu bob micut)
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe albe
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 3 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde
  • 200 gr. suc de roşii/bulion (am pus ketch-up de casa)
  • 50 gr. pasta de ardei capia (am avut facuta in casa)
  • sare
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu usturoi:

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata.

O spalam din nou si o punem la fiert in aa rece (aproximativ 1.5 l) cat sa o acopere.

Intre timp pregatim aceeasi cantitate de apa pe care o punem la fiert. Pe aceasta o vom folosi cand aruncam prima apa in care a fiert fasolea. Mai procedam inca o data asa, astfel incat sa schimbam apa de la fasole de 3 ori. In ultima apa adaugam foile de dafin.

Cat fierbe fasolea, curatam legumele (in afara de usturoi) si le taiem cubulete mici. Legumele tocate le punem la calit in ulei. Amestecam din cand in cand si le lasam pana se moaie putin.

Pisam usturoiul.

Cand fasolea mai are cam 30 minute pana este gata, adaugam peste ea legumele calite cu tot cu ulei, amestecam si mai lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam sucul de rosii/bulion, pasta de ardei capia, sarea si piperul.

Verificam daca fasolea este fiarta si adaugam usturoiul pisat. Oprim focul, amestecam si adaugam verdeata tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole (de post)