Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot

de Ina in Slow Cooker, 19 Mar 2016 | 4858 vizualizari

 

Citind diverse comentarii ale posesoarelor de slow cooker Crock-Pot, cum ca legumele raman nefierte, am avut ceva emotii ca n-o sa se fiarba boabele de fasole, dar rezultatul a fost unul peste asteptari: boabele se topesc la propriu in gura, iar gustul mancarii este chiar acela din copilarie, cand gateau parintii in oala de tuci, pe plita. :X 

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g rosii pasate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condiment pentru fripturi
  • marar

Optional:

  • salata de varza acra, pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot:

Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam deoparte vasul de pe foc, timp in care ne vom ocupa de restul legumelor.

Curatam ceapa, morcovul si ardeiul ( eu am avut ardei congelat ), le spalam si le tocam , apoi le punem la calit in 4-5 linguri cu ulei. 

Pregatim slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l (cuptorul puturos, cum ii zice Costel :))) ) , conectandu-l la priza si pornindu-l pe programul "High". 

In vasul de gatit vom pune boabele de fasole (dupa ce am scurs si cea de-a doua apa in care le-am dat in clocot si le-am lasat sa se umfle usor ). Adaugam legumele prajite si condimentam cu sare, piper, cimbru si condiment special de fripturi ( mie mi se pare ca imprima un gust mult mai bun, nu mai simti ca mancarea e de post ).

Completam ingredientele cu apa fierbinte, fara a depasi nivelul boabelor de fasole. 

Omogenizam amestecul ajutandu-ne de o lingura , apoi punem capacul si lasam sa se gateasca.

Dupa cca 4 ore, cand boabele de fasole sunt aproape fierte, adaugam rosiile pasate, amestecam totul si lasam sa mai fiarba, cu capacul pus, inca 30 minute. 

Oprim aparatul si deconectam de la priza. Decoram cu marar tocat si servim.

Eu am ales sa servesc alaturi de o salata de varza acra. 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare depinde de tipul de fasole folosit.

2

Pregatite la Crock-Pot, boabele de fasole vor ramane intregi indiferent de timpul de gatire, fara a se sfarma.

3

In timpul prepararii nu va trebui sa mai adaugam apa, intrucat la CrockPot aceasta nu se evapora si nu va fi absorbita de boabele de fasole.

4

Boabele de fasole pot fi lasate cateva ore la inmuiat, pentru a reduce timpul de preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole la slow cooker Crock-Pot