Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot

de Ina in Mancaruri de post, 19 Mar 2016 | 853 vizualizari

 

Citind diverse  comentarii ale posesoarelor de CrockPot, cum ca legumele raman nefierte, am avut ceva emotii ca n-o sa se fiarba boabele de fasole , dar rezultatul a fost unul peste asteptari: boabele se topesc la propriu in gura, iar gustul mancarii este chiar acela din copilarie, cand gateau parintii in oala de tuci, pe plita. :X 

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g rosii pasate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condiment pentru fripturi
  • marar

Optional:

  • salata de varza acra, pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot:

Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam deoparte vasul de pe foc, timp in care ne vom ocupa de restul legumelor.

Curatam ceapa, morcovul si ardeiul ( eu am avut ardei congelat ), le spalam si le tocam , apoi le punem la calit in 4-5 linguri cu ulei. 

Pregatim Crock-Pot-ul ( cuptorul puturos, cum ii zice Costel :))) ) , conectandu-l la priza si pornindu-l pe programul "High". 

In vasul de gatit vom pune boabele de fasole ( dupa ce am scurs si cea de-a doua apa in care le-am dat in clocot si le-am lasat sa se umfle usor ). Adaugam legumele prajite si condimentam cu sare, piper, cimbru si condiment special de fripturi ( mie mi se pare ca imprima un gust mult mai bun, nu mai simti ca mancarea e de post ).

Completam ingredientele cu apa fierbinte , fara a depasi nivelul boabelor de fasole. 

Omogenizam amestecul ajutandu-ne de o lingura , apoi punem capacul si lasam sa se gateasca.

Dupa cca 4 ore, cand boabele de fasole sunt aproape fierte, adaugam rosiile pasate, amestecam totul si lasam sa mai fiarba, cu capacul pus, inca 30 minute. 

Oprim aparatul si deconectam de la priza. Decoram cu marar tocat si servim.

Eu am ales sa servesc alaturi de o salata de varza acra. 

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare depinde de tipul de fasole folosit.

2

Pregatite la CrockPot, boabele de fasole vor ramane intregi indiferent de timpul de gatire, fara a se sfarma.

3

In timpul prepararii nu va trebui sa mai adaugam apa, intrucat la CrockPot aceasta nu se evapora si nu va fi absorbita de boabele de fasole.

4

Boabele de fasole pot fi lasate cateva ore la inmuiat, pentru a reduce timpul de preparare.

RETETA IN IMAGINI

Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-0
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-1
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-2
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-3
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-4
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-5
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-6
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-7
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-8
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-9
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-10
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-11
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-12
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot-13

COMENTARII (32)

Geanina87

Geanina87 1

20.03.2016, 16:52

Catalina L

Catalina L 1

20.03.2016, 20:18

ce-mi placeee

mihaelar63

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:09

Buna fasolica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!