Fasole verde cu maioneza si usturoi

de Ina in Salate, 3 Iul 2010 | 100820 vizualizari

 

O salata excelenta atat vara cat si iarna. Dedicata Adinei, care ma face sa sughit, pomenindu-ma, de cate ori prepara aceasta salata :-P

 

INGREDIENTE

  • un castron cu fasole verde 
  • un morcov potrivit
  • 2-3 catei usturoi
  • marar
  • sare sau delikat
  • piper
  • maioneza din 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu maioneza si usturoi:

Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe, nu foarte tare, in apa cu sare. Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza: doua galbenusuri si un praf de sare de lamaie, plus o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin.

Fasolea rece se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica, mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se pun toate peste maioneza si amestecam bine, apoi potrivim de sare si piper.

Este excelenta daca sta 30 minute la frigider inainte de a fi servita.

Se serveste cu paine.

TIPS-URI

1

Cand faci pentru prima data, pui maioneza cate putin, pentru ca salata sa nu iasa prea moale.

2

Daca pui morcov mai mult, nu uita sa-l storci de suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

babi5 1

20.08.2013, 14:01

simad 1

20.08.2013, 20:49

Interesanta combinatia cu morcov.Eu adaug la acest preparat cativa castraveti murati, dati pe razatoarea cu ochiuri mari si storsi bine de zeama.Incercati, dau un gust deosebit!

Bunica 1

21.08.2013, 07:50

Ce-mi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu surimi