Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

de Adi in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 1023 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!


 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde, galbena
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • apa
  • 400 ml iaurt cremos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt:

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.

Intre timp se prepara sosul de usturoi.

Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.

Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.

Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.

Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.

Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.

Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.

Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.

Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Sosul de usturoi si iaurt, se va pastra la rece, pana in momentul servirii.

RETETA IN IMAGINI

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-0
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-1
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-2
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-3
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-4
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-5
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-6
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-7
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-8
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-9
Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt-10

COMENTARII (16)

simona72

simona72 1

10.07.2016, 21:39

Foarte buna! Cu usturoi imi place cel mai mult fasolea pastai...cu sos e si mai buna! Bravo!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:12

simpla, dar tare buna!

-Licurici-

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:19

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!