Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Porc, 9 Feb 2015 | 5226 vizualizari

 

Poate va amintiti povestea din copilarie cu turtita fermecata care era preparata cu ultima faina de pe fundul lazii . Am primit cerere de fasole cu ciolan . Am adunat cu chiu cu vai toate ramasitele de boabe de fasole din camara . In ultimul moment am adugat si fasole rosie din conserva .A iesit o nebunie de mancare care si daca voiam nu reusea atat de apetisanta .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -700 gr
  • 1 cana fasole alba
  • 1 cana fasole pestrita
  • 1 conserva 400 gr fasole rosie
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu
  • 1 foie dafin
  • 1 crenguta marar uscat
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • ceapa verde
  • sare
  • piper optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolea fermecata - cu ciolan afumat:

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa .

Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .

Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si telina .

Se caleste in oala sub presiune putin aceste legume tocate . Se aduga pasta de rosii cea de Kapia si cea de ardei iuti . Amestecati de cateva ori si diluati amestecul cu doua cani de apa adugate incet .

Cand a inceput sa se infierbante amestecul se aduga fasolea alba si cea pestrita , crengutele de ierburi , foia de dafin si sare .

Se completeaza cu apa calda sa treaca cu 2-3 degete peste fasole . Puneti capacul etans si fierbeti timp de o ora .

Se scoate capacul respectand instructiunile .

Crezand ca fasolea este putina am mai pus si fasole rosie din conserva [ am cumparat pentru o salata , bine ca nu a ajuns in iahnie ca era foarte fiarta , boabele nu erau ferme ] .

Am lasat inca 15-20 minute la fiert fara capac pana cand lichidul s-a mai evaporat si am ajuns la consistenta dorita .

Am scos crengutele de ierburi si foaia de dafin.

Gustati si asezonati cu sare si piper daca este nevoie .

Am garnisit mancarea de fasole cu ceapa verde taiata si am servit cu  varza murata .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa preparati repede boabele de fasole si nu ati pus -o la infoiat din timp in apa puteti sa fierbeti fasolea un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat . Scurgeti apa , clatiti tot cu apa calda si continuati prepararea retetei alese .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea fermecata - cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:34

Cleme daca prinzi si ciolanul de aur [ N.R. pestisorul de aur ]de coada iti poti pune trei dorinte ))

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:35

Buni

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:36

Mirela , Dia , nici eu nu va pot refuza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat