Fasolica cu carnati

de epurasha2bb in Porc, 5 Mai 2010 | 10208 vizualizari

 

mancare din popor Domnule!

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie adanca de boabe de fasole uscata alba
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de radacina de telina potrivita
  • cateva linguri bulion
  • sare
  • cimbru uscat
  • cativa graunti de usturoi
  • cativa carnati uscati
  • turtite pe plita
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica cu carnati:

Se tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul fasolei si se schimb apa de 3 ori,

Cum scade, punem alta apa gata calduta ,fiarta in vas separat.

Cand am pus ultima apa curata adaugam sare si apoi restul de legumelor la fiert, telina tocata si morcovul.

Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si bulionul /pasta de rosii.

Cand s-au fiert bine legumele si apa a scazut iar bobul de fasole se sfarama usor intre degete atunci adaugam caleala de ceapa cu usturoi si mai punem cateva linguri de ulei.

Lasam sa se amestece bine aromele si la sfarsit de tot adaugam carnatii rondele prajiti si presaram cimbrul uscat deasupra. Servim cu turtite calde facute pe plita.Pofta mare!

TIPS-URI

1

in oala in care fierbe fasole puteti adauga o bucata de os afumat daca va place gustul de afumatura si gustul va fi mai bogat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.05.2010, 08:27

cea mai buna mancare, eu as manca fasolea pregatita oricum, daca imi dai fasole las carnea , las orice

Sylvia 1

06.05.2010, 11:46

Vai ce bine arata !!!!5 furculite de la mine mi-ai facut o pofta

epurasha2bb 1

06.05.2010, 17:53

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne si orez