“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 3 Apr 2011 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •    6 pahare de faina
  •   1 pahar de lapte
  •     1 pahar de ulei
  •    3 lingurite drojdie instantanee
  •    ½ lingurita de sare
  •   ¼ pahar apa pentru framantat

Pentru umplutura de spanac      

  • 2 kg spanac proaspat      
  • 2 cepe taiate marunt      
  • 1/3 pahar sumac      
  • 1/3 pahar suc de lamaie      
  • 3/4 pahar ulei de masline      
  • 2 lingurite ardei iute macinat      
  • 2 lingurite de sare( sau dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac:

Aluatul

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca  la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul

Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.

Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.

Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.

Pentru  a elimina plusul de lichid se pune compozitia de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol.

Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.

Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.

Se impaturesc placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10  minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-0
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-1
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-2
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-3
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-4
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-5
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac-6

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 20:28

Multumesc Eduard

ccrisstiana

ccrisstiana 1

15.01.2012, 20:04

papa bun

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

17.01.2012, 10:30

crissy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24