Felie de caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 2433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 biscuiti simpli

Budinca de caramel:

  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar + 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa

Sirop:

  • 1 ceasca de cafea indulcita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de caramel:

Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!

Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.

Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.

Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.

Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Felie de caramel-0
Felie de caramel-1
Felie de caramel-2

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Dea!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Liliana!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04