Felie de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 6253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri rase amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 75 g zahar
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.

Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini.Se lasa la racit,apoi se taie in 3 fasii egale,pe latime.

Crema:

Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase.

La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema,amestecand energic.Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic,amestecand incontinuu pana se ingroase.

Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.

Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde.Gelatina NU trebuie sa fiarba,doar sa se dizolve.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca si cu restul cremei.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema

Asamblare:

Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat.Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul/margarina.Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii,avand grija sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Felie de ciocolata-0
Felie de ciocolata-1
Felie de ciocolata-2
Felie de ciocolata-3
Felie de ciocolata-4
Felie de ciocolata-5
Felie de ciocolata-6
Felie de ciocolata-7
Felie de ciocolata-8
Felie de ciocolata-9
Felie de ciocolata-10
Felie de ciocolata-11
Felie de ciocolata-12
Felie de ciocolata-13

COMENTARII (24)

corina241

corina241 1

11.01.2011, 16:40

deyutzky

deyutzky 1

15.01.2013, 21:28

babi5

babi5 1

06.08.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!