Felie de lapte

de madi_marin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 9982 vizualizari

 

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit sa o pregătesc si eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeti....

 

INGREDIENTE

Foi:

  •  4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu griş
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

  • 200 g brânză făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • coaja rasă de la o portocală
  • 4 linguri cu miere
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte:

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece.

Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, grişul şi praful de copt, apoi cacaoa, uleiul şi laptele. Se omogenizează bine compoziţia apoi se încorporează albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se împarte compoziţia în două şi se coc pentru cca 15 minute în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Cand blaturile s-au răcit se poate monta prăjitura punând toată crema între ele. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Felie de lapte 135072
retete culinare - Felie de lapte 135073

COMENTARII (57)

madi_marin 1

29.11.2011, 18:31

mena.....multumesc....

ioana_maria 1

20.02.2013, 21:09

am o nelamurire:branza este dulce de vaca sau altfel? deoarece eu trebuie sa o inlocuiesc pt k locuiesc in austria si nu am cum sa cumpar produse Lacteea.

diaconta 1

20.02.2013, 21:11

Ioana_Maria,cu siguranta poti folosi branza de vaci sau orice alta branza cremoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L